Odava tuule generaator

Tuleb välja, et tuulegeneraatorid on halvad. Nad mürisevad, on koledad, viivad läheduses oleva kinnisvara hinnad alla, tapavad linde. Lisaks on nende ehitamisel tekkiv keskkonnareostus suurem kui hilisem sääst ning üleüldse on jutt säästust kohatu, kuna tuulegeneraatorite tõttu peavad tavalised elektrijaamad töötama tühikäigul ning raiskama loodusvarasid kasutult (kuna tuulegeneraatorid ei anna energiat pidevalt, siis on vaja, et olemas oleksid elektrijaamad, mis annavad elektrit tuulevaiksel ajal. Tavajaamu ei saa aga seisma panna ajal, kui neid vaja ei ole, kuna taaskäivitamine on liiga keeruline).

Pildil on tuulegeneraator, mis seni odavaim tuuletootja: tuult püüab igast suunast; labad reguleerivad end selliselt, et maksimeerida efektiivsust; kulub generaator aeglasemalt ning oma väiksuse tõttu sobib ka linnakeskkonda, samuti mürisevad ja vibreerivad vähem kui tavalised generaatorid. Nende hind peaks olema odavam kui päikesepaneelidel genereeritud elektri kohta. Aerocam generaatori hind siiski ligi 3 mijonit krooni.

Muide, maailma suurim tuulegeneraator asub Saksamaal ning selle 126-meetri pikkused propellerilabad toodavad 6 megavatti elektrit – ehk piisavalt 5000 neljaliikmelise pere jaoks. Eesti tuule-energia maastikul toimub aga äri teisel põhimõttel – raha saadakse taastuvenergia sertifikaatide müügist.

Siin aga video tuulegeneraatori purunemisest. Tuult tiibadesse!